Egypte
Blijf op de hoogte en volg Anneke van Amersfoort
08 Mei 2013 | Nederland, Nederland
Na een korte nacht ging om 5.45 uur de wekker. Lekker ontbeten en de bus richting Memfis. Onderweg keken we onze ogen uit! Het verkeer was een grote chaos. Alles reed door elkaar en nog net niet over elkaar heen. Tot onze verbazing reden er ezels voorbij die een kar voortrokken met geslachte kamelen, brrrr......niet te hopen dat dit een dag ervoor op ons bord lag!
Een kijkje in het Rahina museum. Hier stond een beeld van Ramses, een Farao die 40 vrouwen had gehad en ruim 180 kinderen verwekt Wij denken dat hij daarom Ramses heet.....
Een Farao met een rechte baard, linker been voor en armen recht naar beneden is een afbeelding van een Farao in leven. Maar ze geloven in een leven na dit leven met hun eigen lichaam. Dan is de afbeelding anders. Een gekrulde baard, armen gekruist en de benen recht is de afbeelding van een dode Farao.
We reden door naar Zakara. Daar zijn we in de piramide geweest van Titi (Farao). We gingen een eng smal tunneltje in met een trap naar beneden zagen we de sarcofaag van Titi.
Bij de piramide van Gosar hebben Nel en ik samen kameel gereden. Wat een drama om erop te komen, maar nog een groter drama om weg te komen. Geld...euro's, kieken kieken en niet kopen, allemachtig wat prachtig....en nog meer geld. Honing aan onze billen!!
De volgende stop was Gise, de beroemde piramides van Egypte. Dit zijn de piramide van Geops. Prachtig om te zien maar zeer irritant met alle opdringerige verkopers en zwerfhonden om ons heen. We trokken weer verder. De chauffeur nam een te korte bocht, en de achterband gaf de geest.
Na een heerlijke maaltijd gaan we moe en voldaan onze bedjes in. Morgen om 5.45 worden we weer gewekt! Een reis van 12 uur lang voor de boeg!
08 Mei 2013 - 21:40
Erica:
Wat heerlijk om lekker mee te kunnen lezen!! Mama op een kameel, dat schreeuwt om een foto! Fijne vakantie he, ik spiek tussendoor lekker hier mee! Dikke kus voor jullie alle vier! Xxxx -
08 Mei 2013 - 21:57
Marielle:
leuk hoor :) Stefan is daar ook geweest in Gise! We gaan lekker jullie verhalen lezen! :)
Hier gaat alles goee!
Liefs van ons! -
13 Mei 2013 - 12:57
Bettina:
Hallo luitjes,
Wat zien en beleven jullie veel zeg, je zal niet uitgerust thuis komen...........
Maar een wijntje zo nu en dan zit er niet echt in begrijp ik, veel te duur.
Moet je toch naar de moezel, haha.
Nog veel plezier en geniet er nog van, tzit er zo weer op.
Behouden thuiskomst.
Groeten Cornelis, Bettina en Anton